סיוע ברכישת ציוד ראשוני
אחת לחמש שנים זכאי כל מתמודד שמתגורר בקהילה ולא מקבל ציוד ע"י ספק שירות בתחום הדיור, לקבל סיוע כספי עד לסכום של 3500 שח לרכישת ציוד בסיסי אישי למגורים בקהילה.
הציוד שעבורו ניתן הסיוע הכספי :מקרר, תנור אפיה, מכונת כביסה, כיריים , מיקרוגל, פלטת חשמל
מיטה, מזרן, ארון בגדים, שולחן אוכל, ספה, ספריה, כיסא, טלוויזיה,
כמו כן, ניתן להגיש בקשה לקבלת סיוע של עד 2000 שח ברכישת מחשב נייח ו/או מסך:
בתנאים הבאים:
1.הפונה לא מימש את זכאותו במלואה ב5 השנים האחרונות.
2.הפונה הגיש בקשה למחלקת שיקום של ביטוח לאומי לסיוע ברכישת מחשב ונמצא כלא זכאי
3.אין אפשרות לקבלת מחשב מספק השירות של הדיור.
הבקשה לסיוע ברכישת מחשב תידון רק בסוף השנה, ואישורה כפוף לקיומו של תקציב שנותר לאחר מימון כל הבקשות הבסיסיות שהוגשו באותה השנה
לקבלת הסיוע יש להגיש לוועדת השיקום האזורית (קישור) או לוועדת מעקבים את הטפסים הבאים: (לא באמצעות הפקס)
- טופס פניה לסיוע פרטני.
- הצעת מחיר של הציוד המבוקש.
- טופס חתום בו ספק השירות מתחייב להעביר למחלקת התשלומים באגף לבריאות הנפש, דיווח על ביצוע וקבלות מקור ע"ש המשתקם בתוך 30 יום ממועד קבלת התשלום ממשרד הבריאות
- במידה שלפונה ממונה אפוטרופוס לרכוש-הצהרת אפוטרופוס לרכוש
במידה שיאושר הסיוע, מחלקת התשלומים באגף בריאות הנפש תעביר את המענק לספק הציוד שבאמצעותו הוגשה הצעת המחיר.
ליווי להורים מתמודדים
חברת שלו מפעילה תוכנית ייחודית למתמודדים זכאי סל שיקום, שהינם הורים לילדים בכל הגילאים.
תכנית "ציפור הנפש" כוללת תיאום טיפול להורה ופעילויות מגוונות לשיפור כישורי ההורות, והתקשורת בין ההורה לילדו.
איש מקצוע טיפולי המוכשר להעניק הדרכה הורית ישמש כ"מלווה הורי" בבית המתמודד או במשרדי החברה במשך שעה בשבוע. בנוסף, מדריך שיקום המקבל הדרכה קבועה גם בהקשר של הורה -ילד, יגיע לבית המשפחה עד 3 שעות בשבוע, המלווה יתמוך ויסייע באופן מותאם לרצון וצרכי ההורה, יינתן ליווי בתיווך מול מוסדות החינוך וגורמי הטיפול, וסיוע בעתות משבר.
קיימת אפשרות להצטרף לקבוצות הורים דיסקרטיות.
לצורך קבלת הזכאות, יש צורך באישור של דיור מוגן.
מנהלת ארצית -סוזי : 050-8554584,
באשדוד שלוחה חרדית: חני 0527633305 ישראל 0548402099
לזכויות נוספות בדיור שאינן תלויות בסל שיקום לחץ כאן
הוסטל הוא מסגרת דיור משותפת המיועדת למתמודדים הזקוקים לליווי תמיכה והדרכה אינטנסיבית ומקיפה בכל תחומי החיים.
השהיה בהוסטל כרוכה בתשלום חודשי המיועד לכיסוי עלויות התפעול, שכר דירה, והוצאות שוטפות עבור רכישת מצרכי מזון וכד'. למקבלי קצבת נכות תיתכן זכאות לסיוע בתשלום שכר הדירה ממשרד הבינוי והשיכון שתסייע להם במימון העלות של ההוסטל. (צוות ההוסטל מסייע בהגשת הבקשה לסיוע)
קיימים מספר סוגי הוסטלים עם הבדלים במאפיינים הבאים: התנהלות פנימית, גודל הדירות, פעילויות הפנאי, והשירותים הניתנים בהם. פונה שוועדת השיקום מצאה אותו מתאים וזכאי למסגרת זו, רצוי שיבקר עם מלווה במסגרות השונות, בכדי להתרשם מהן ומהצוות האחראי, וכך להחליט איזו מסגרת היא המתאימה ביותר עבורו.
יש לבקש מועדת השיקום האזורית לנפגעי נפש הפניה למגורים בהוסטל.
במקרה של אי שביעות רצון מהמסגרת, ניתן לבקש לעבור להוסטל אחר.
לתהליך קבלת סל שיקום לחץ כאן
הוסטל כוללני מיועד לדיירים הזקוקים לליווי של אנשי צוות בכל שעות היממה. זהו מבנה בקהילה בו מתגוררים כ- 34 דיירים. צוות ההוסטל כולל מנהל/ת, פסיכיאטרי/ת, אחות פסיכיאטרית, עובד/ת סוציאלית, מרפא/ה בעיסוק, מדריכי שיקום, מדריך לילה, איש אחזקה, עובד ניקיון, ומבשלת. החדרים בהוסטל מיועדים ליחידים או לזוגות. בהוסטל פעילויות ללימוד מיומנויות יומיומיות כגון: ניהול משק בית, בישול, ניקיון, היגיינה אישית, ניהול תקציב, מיומנויות בשוק העבודה וכדומה.
חלק מההוסטלים מוגדרים כ"קהילה תומכת": מספר דירות הממוקמות במרחק של עד 1000 מטר מבית המשמש כבסיס אם, בו ניתנים שירותים של הוסטל כוללני על פי צרכיו האישיים של המתמודד. בחלק מהדירות משולבים דיירים ברמות עצמאות שונות. השירות מאפשר יותר פרטיות.
הוסטל משולב הוא בית מגורים עבור דיירי הוסטל כוללני ודיירי הוסטל מתוגבר. כל דייר בהוסטל מקבל את רמת הליווי הפרטני לה הוא זקוק וזכאי. הדיירים מנהלים את חיי היומיום בסיוע ובהדרכת הצוות שנוכח בהוסטל בכל שעות היממה.
בית בקהילה בו מתגוררים נפגעי נפש העצמאיים בלקיחת תרופות, מסוגלים לצאת לרופא ולתכניות תעסוקה יומית מחוץ להוסטל, ויכולים לקחת חלק בניהול משק הבית. אנשי הצוות נמצאים בהוסטל בעיקר בשעות אחר הצהריים בהן חוזרים הדיירים ממסגרות התעסוקה השונות, והם כוללים: מנהל/ת, עובד/ת סוציאלי/ת, מדריכי שיקום, איש ניקיון ואיש אחזקה. בשעות הלילה אין מדריך בהוסטל, אך במידת הצורך יגיע איש צוות כונן. המעקב פסיכיאטרי של הדיירים מתקיים במרפאות בקהילה.
מטרת העבודה בהוסטל מתוגבר היא להעלות את רמת העצמאות של המתמודדים, ובכך לאפשר בעתיד מגורים בדיור מוגן בקהילה.
המושג תחלואה כפולה מתאר בדרך כלל, מצב בו לפגיעה הנפשית נלווית התמכרות לסמים או אלכוהול. במקרה כזה יש צורך בטיפול מותאם ובמסגרות ייעודיות.
למידע נוסף לחץ כאן
שירות הניתן בכל רחבי הארץ למתמודדים המתגוררים בדירות רגילות בקהילה.
שירות זה הוא ליווי הניתן למתמודד בביתו על ידי עובד/ת סוציאלית ומדריכי שיקום. ניתן לבחור בין 3 דרגות של ליווי, בהתאם לצרכיו המשתנים של הדייר, ולפי הזכאות שנקבעה לו על-ידי ועדת השיקום, מבלי לעבור דירה או לעשות שינוי משמעותי אחר.
רמת הליווי הנמוכה ביותר: דיור לווין, 1-2 ביקורים בשבוע.
רמת ליווי בינונית: דיור מוגן רגיל, 3-5 ביקורים בשבוע.
הרמה הגבוהה והאינטנסיבית ביותר - דיור מתוגבר, 6-7 ביקורים בשבוע.
העובד/ת הסוציאלי/ת אחראי/ת על הטיפול בתכנית השיקום של מקבלי השירות. מדריכי השיקום מסייעים למתמודדים בתפקודי היום יום, כמו: עריכת קניות, ניהול משק בית, קשרי קהילה, עבודה ועוד.
שירות הדיור המוגן אינו כרוך בתשלום.
באפשרות דיור זו המתמודד עצמאי, והוא משלם לעצמו את עלויות החיים השוטפות כמו, שכר דירה, ארנונה*, מים, וחשמל.
*יש לבדוק זכאות להנחה בארנונה.
שירות הניתן על-ידי עמותות או חברות העוסקות בשיקום בדירות אותן הם שוכרים לצורך זה.
בכל דירה מתגוררים כ-4 דיירים (נותן השירות רשאי לקבוע מי הם יהיו). הדיירים מנהלים את תקציבם האישי והקבוצתי ומשלמים את שכר הדירה וחשבונות הדירה בסיוע של אנשי הצוות. ריהוט אישי בסיסי (כגון מיטה וארון) וציוד למטבח, מסופקים על ידי נותן השירות, האחראי גם על תחזוקת הדירה.